ID_CONTENT 14

Stabiliteit van de Belgische vastgoedmarkt

De crisis die we sinds 2008 doormaken, heeft heel interessante gevolgen gehad, want nu is gebleken hoe uitzonderlijk stabiel de Belgische vastgoedmarkt is.

Terwijl veel Europese landen de prijzen hebben zien dalen met 15 tot 20% en zelfs met 30 of 40 % zoals in Ierland of Spanje, heeft het Belgisch vastgoed zich heel stabiel getoond door zelfs op het hoogtepunt van de crisis met niet meer dan 3 à 4 % te dalen. Een daling die trouwens ruimschoots gecompenseerd werd door de prijsstijgingen in 2010 en 2011. Sindsdien stellen we vast dat de markt globaal genomen stabiel is gebleven met een stijging die iets hoger ligt dan het inflatiecijfer.

Een opmerkelijke en heel belangrijke vaststelling is dat de markt de voorbije 30 jaar geen enkele beduidende daling heeft vertoond.

Zekerheid

De voorbije crisissen hebben aangetoond hoe ongelofelijk volatiel de financiële markten zijn, maar ook dat goud een heel speculatieve belegging is. Reden te meer waarom veel investeerders liever voorzichtig zijn door te kiezen voor vastgoed.

Over de perspectieven van de huurmarkt kunnen de investeerders  trouwens alleen maar enthousiast zijn.

Een recente studie van het PLANBUREAU schat de jaarlijkse behoefte aan woningen voor de komende 10 jaar op 3500 tot 4000.

Vastgoed is ook een natuurlijke bescherming tegen inflatie dankzij de indexering van de huurprijzen gekoppeld aan de gezondheidsindex.

Wat is uw Investeerdersprofiel?

Fiche de profil d’un investisseur

Trevi wijst u de weg

Hebt u altijd al willen weten of een belegging in vastgoed iets voor u is? Of wilt u graag meer informatie over interessante beleggingen die aansluiten bij uw behoeften?

Doe de test

Wilt u beleggen in vastgoed? Stel uw vragen aan een van onze experts.

* Verplichte velden