ID_CONTENT 14

Absolute veiligheid

Stabiliteit van de Belgische vastgoedmarkt

De crisis die we sinds 2008 doormaken, heeft heel interessante gevolgen gehad, want nu is gebleken hoe uitzonderlijk stabiel de Belgische vastgoedmarkt is.

Terwijl veel Europese landen de prijzen hebben zien dalen met 15 tot 20% en zelfs met 30 of 40 % zoals in Ierland of Spanje, heeft het Belgisch vastgoed zich heel stabiel getoond door zelfs op het hoogtepunt van de crisis met niet meer dan 3 à 4 % te dalen. Een daling die trouwens ruimschoots gecompenseerd werd door de prijsstijgingen in 2010 en 2011. Sindsdien stellen we vast dat de markt globaal genomen stabiel is gebleven met een stijging die iets hoger ligt dan het inflatiecijfer.

Een opmerkelijke en heel belangrijke vaststelling is dat de markt de voorbije 30 jaar geen enkele beduidende daling heeft vertoond.

Absolute veiligheid

Zekerheid

De voorbije crisissen hebben aangetoond hoe ongelofelijk volatiel de financiële markten zijn, maar ook dat goud een heel speculatieve belegging is. Reden te meer waarom veel investeerders liever voorzichtig zijn door te kiezen voor vastgoed.

Over de perspectieven van de huurmarkt kunnen de investeerders  trouwens alleen maar enthousiast zijn.

Een recente studie van het PLANBUREAU schat de jaarlijkse behoefte aan woningen voor de komende 10 jaar op 3500 tot 4000.

Vastgoed is ook een natuurlijke bescherming tegen inflatie dankzij de indexering van de huurprijzen gekoppeld aan de gezondheidsindex.

Quel est votre profil d’investisseur ? Trevi Group vous guide

Wat is uw Investeerdersprofiel?

Wilt u beleggen in vastgoed?

Stel uw vragen aan een van onze experts.

TREVI
Louizalaan 200,
1050 Brussel (Elsene)

Maandag tot vrijdag
09u tot 12u45
13u45 tot 18u

* Verplichte velden
Beleggingspand

Onze kantoren

Onze 35 kantoren in België

Sint-Gillis Brussel Oudergem Laken Brussel (Elsene)

PuursWillebroekGentKnokke-HeistLeuvenLiedekerkeAntwerpenGentVilvoorde

Sint-Genesius-Rode / WaterlooTubekeEnghienNamenWaremmeCharleroiLuikNijvelLa Hestre (Manage)ArlonBoussuHoeiGemblouxEupenGenval
Drag