ID_CONTENT 69
LIJFRENTE - Voor wie? 

24/02/2022 - Nieuws

Tal van senioren en investeerders stellen ons vragen over dit alternatief voor de klassieke verkoop, LIJFRENTE. We zullen u in deze blog meer vertellen over deze markt door een antwoord te geven op de vaakst gestelde vragen.   

  

  • LIJFRENTE - Voor wie? 

Meer dan 70% van de senioren is eigenaar van hun woning, maar velen van hen hebben een te klein pensioen!

Wie met pensioen gaat, kan zijn inkomsten aanzienlijk zien dalen. Het wettelijk pensioen ligt gemiddeld 30% lager dan het voormalige inkomen.

Veel senioren die actief willen blijven en hun vrije tijd aangenaam willen doorbrengen met vakanties, hobby’s, uitstapjes en daarnaast hun kinderen of kleinkinderen financieel willen helpen, werkzaamheden uitvoeren of gezondheidsproblemen krijgen, beseffen al snel dat ‘op pensioen gaan’ zeker niet hetzelfde betekent als ‘minder uitgeven’.

Tien, vijftien jaar geleden kon dit tekort nog aangevuld worden met de interesten van een spaarboekje dat de senioren in de loop der jaren hadden opgebouwd, maar nu de interestvoet zo goed als 0% bedraagt, moeten gepensioneerden dat spaarboekje elke maand aanspreken om hun budget in evenwicht te houden.

De hogere levensverwachting (10 jaar langer in de loop van de voorbije 30 jaar) gekoppeld aan dit budgettair tekort zorgt ervoor dat 40% van de senioren het op een bepaald moment financieel moeilijk krijgt en een keuze moet maken. Het huis verkopen en gaan huren of een kleinere woning kopen?

 

  • Thuis blijven wonen?  

Het merendeel van de bevraagde personen wil het liefst thuis blijven wonen.

Bewoonde LIJFRENTE is de ideale oplossing om opnieuw aan koopkracht te winnen en zich aan het einde van de maand minder zorgen te moeten maken en toch thuis kunnen blijven wonen.

Onze statistieken van meer dan 400 verkooptransacties afgesloten door Trevi Lijfrente tonen aan dat 2/3 van de verkopers tussen 70 en 80 jaar is, de jongste is 60 en de oudste 99. 

Kopers tonen soms al voor hun dertigste interesse in een verkoop op lijfrente, maar het merendeel van de kopers, zo’n 70%, is tussen 30 en 49 jaar. En hun redenen zijn heel uiteenlopend: ze willen een pand kopen om daar later in te gaan wonen, ze willen hun pensioen opbouwen, ze willen investeren in vastgoed zonder de nadelen van huurbeheer, ze kopen de woning voor hun kinderen of ze zijn expats ...

 

Wilt u graag meer informatie over verkoop op lijfrente?

U kunt altijd bij TREVI Lijfrente terecht
02/343.22.40 - viager@trevi.be 

 

Drag