ID_CONTENT 69

05/01/2022 - Nieuws

Geboorte van Emeria, Europees leider in residentiële vastgoeddiensten

Toen Philippe Salle, voorzitter van Emeria Group, eind 2017 het roer overnam als voorzitter van de Foncia Group, was het zijn ambitie om een Frans bedrijf met een rijke geschiedenis en solide fundamenten om te vormen tot een Europees technologiebedrijf dat zich richt op zijn klanten. Dit met als bedoeling zijn positie te versterken als leider in residentiële vastgoeddiensten, erkend om zijn juridische en boekhoudkundige expertise, evenals de kwaliteit van dienstverlening. Als gevolg van vier jaar interne transformatie en externe groei staat Foncia Groupe nu bekend onder de naam Emeria in alle landen waar de groep actief is.

Emeria brengt in heel Europa merken samen die voornamelijk gespecialiseerd zijn in syndicus, rentmeesterschap, makelaardij en property management.

Het ontstaan van Emeria ligt in het verlengde van de fusie tussen Trevi en OP, die in 2020 plaatsvond en die de merken in staat stelde hun aanwezigheid in heel België te versterken en hun klanten een betere service en een uitgebreider aanbod te bieden.

Voor Guillaume Pinte, CEO Emeria Belgium, "heeft deze naamsverandering geen operationele impact op onze klanten, maar ze markeert de dynamiek van onze groep die, onder de nieuwe naam Emeria, haar positie als Europese leider in residentiële vastgoeddiensten versterkt, en haar positie als leider in syndicus - en rentmeesterschap in België, met de merken OP en Trevi".

Emeria is de nummer 1 in syndicus, rentmeesterschap en makelaardij in Duitsland, België en Frankrijk, en de nummer 2 in Zwitserland. Emeria, ook aanwezig in Luxemburg, is een van de Europese leiders op het gebied van property management.
In Duitsland is Emeria hoofdzakelijk actief onder het merk Reanovo, in België onder de merken OP en Trevi, in Frankrijk sinds 50 jaar met Foncia, maar ook Assurimo, Constatimmo, Efficity, Esset, Lodgis, Tech-Way, Seiitra of Stares, en in Zwitserland met Brolliet, Domicim en Gribi.

Drag