ID_CONTENT 69

27/10/2022 - Nieuws

Een artikel van De Standaard

Vastgoedspecialist Trevi heeft een gloednieuw instrument ontwikkeld waarmee het vertrouwen van investeerders in vastgoed wordt weergegeven. De eerste resultaten van deze barometer geven aan dat de stabiliteit van de markt aan de orde zal zijn in de resterende maanden van 2022.

De Trevi Trust Monitor is een nieuwe tool die een indicatie geeft van het vertrouwen in de aankoop van vastgoed.

De meningen van de investeerders worden verzameld in de 35 agentschappen die Trevi telt in België, en vervolgens verwerkt tot een globale grafi ek. Parameters die meespelen om het sentiment te bepalen, zijn de evolutie van het aantal aanvragen van investeerders, het aantal gewenste kamers, de verwachting van de prijsevolutie en een schatting van het transactievolume met vastgoedtype.

In de zomer werden de resultaten van de eerste bevraging verwerkt tot een vertrouwensbarometer, die voorspelt wat we dit najaar mogen verwachten. In het algemeen geven de cijfers aan dat de markt stabiel zal blijven. Er zijn weliswaar een aantal potentiële investeerders die zullen afhaken omdat de prijsstijgingen van het vastgoed maken dat hun budget ontoereikend wordt om bijkomende investeringen te doen. Voor de overgrote meerderheid neemt de goesting om te kopen echter niet af. Het hoogst op de wishlist van de Trevi-investeerders staan de tweeslaapkamerappartementen.

Dit segement vertegenwoordigt 32% van alle aanvragen. Wat de huizen betreft, is de interesse het grootst voor middelgrote woningen met minder dan 4 slaapkamers. Instapklare panden zijn in trek omdat woningen die nog moeten gerenoveerd worden, grote vertragingen oplopen door de materialenschaarste.

Een goede energiescore is essentieel om vlot verhandeld te worden.

 

Nieuwe barometer meet vertrouwen vastgoedinvesteerders, De Standaard, donderdag 20 oktober 2022.

Drag