Startpagina » De mede-eigendom en u
Condominium
26/11/2012

De mede-eigendom en u

Enkele honderdduizenden Belgen mogen zich ‘mede-eigenaar’ noemen.

Het vervolg lezen…

 

Enkele honderdduizenden Belgen mogen zich ‘mede-eigenaar’ noemen. Een naam, een statuut waar ze gewoonlijk maar een keer per jaar aan denken: als ze een uitnodiging in de bus krijgen voor de algemene vergadering. Gewoonlijk, zeggen we. Want een mede-eigendom heeft dan wel tal van voordelen – verdeling van de kosten, meer veiligheid, meer sociale contacten – wie een eigendom deelt, mag zich ook verwachten aan enkele serieuze nadelen. Of zoals Sartre zei: “De hel, dat zijn de anderen.” En als er problemen opduiken, dan kan de sfeer in huis meer dan alleen onaangenaam worden. Regels zijn dan een garantie om harmonieus te kunnen samenleven. Deze regels, die toch gelden voor bijna een Belg op vier, zijn veranderd, aangepast. Sinds 1 september van dit jaar wordt het stelsel van de mede-eigendom geregeld door een nieuwe wet. Le Soir en Groep Trevi hebben hun knowhow gebundeld om de lezers wegwijs te maken. Om een handige en leuke gids aan te bieden die een leidraad is door dit labyrint van nieuwe regels, om hen te informeren over hun rechten en plichten voor ze deze herfst op de algemene vergadering met hun buren in discussie gaan.

Zie ook

Condominium
Trevi: we blijven groeien
Het groeibeleid van onze pijler ‘syndicusdiensten’, dat we nu al bijna 3 jaar voeren, bereikteennieuwe mijlpaal met de overname van een nieuw kantoor: ‘Châtelain Delcour’.
Condominium
TREVI SYNDICUS - Vergaderingen en verlenging mandaat Syndicus
Bij Koninklijk Besluit heeft de minister van justitie Koen GEENS een oplossing willen brengen aan de problemen verbonden aan de verplaatsing wegens coronavirus van vergaderingen alsook de problemen van verlenging van mandaten.
Condominium
TREVI SYNDICUS - Het contract Trevi Ecobeheer
Ontdak het contract Trevi Ecobeheer