Startpagina » Diensten » Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Bij TREVI helpen we u al sinds 1980 om te investeren in vastgoed.

We begrijpen de verwachtingen van vastgoedinvesteerders, die hun vermogen willen veiligstellen, een bevredigend rendement willen behalen en een kwalitatief en duurzaam vastgoed willen verwerven. Om aan uw verwachtingen te voldoen, bieden wij

 • Een strenge selectie van vastgoed
 • Een locatie met uitstekende groeivooruitzichten
 • Vastgoed dat voldoet aan de huurvraag
 • Een behoudende schatting van de huurinkomsten
 • Advies over hoe u de waarde van het pand kunt verhogen

Waarom investeren in vastgoed?

Om uw toekomst en die van uw dierbaren veilig te stellen!

Investeren in vastgoed moet worden gezien als het tegenovergestelde van speculeren en moet op lange termijn worden bekeken, d.w.z. over een periode van minstens 10 jaar of zelfs 20 of 30 jaar. Daarom stellen een aantal klanten terecht de vraag: Hoe kan ik fiscale optimalisatie integreren in mijn vastgoedaankoop?
Uiteraard is het niet onze bedoeling om in de plaats te treden van notarissen of fiscalisten, maar wel om u te informeren over enkele eenvoudige opties die beschikbaar zijn onder de Belgische wetgeving.

Kopen in eigen naam of als onderdeel van een vennootschap

Kopen in eigen naam

In dit geval zijn de residentiële huuropbrengsten niet onderworpen aan directe belastingen. De geïndexeerde kadastrale inkomsten vermenigvuldigd met een coëfficiënt van 1,40 moeten worden opgenomen in uw belastingaangifte. In dit verband is het een goed idee om na te denken over het afsluiten van een hypotheek en vooral over het soort lening dat u aanvraagt. (conventionele hypotheek lening, bullet-krediet, lening met dalende rente, enz.) omdat de fiscale bepalingen u toestaan om het volledige bedrag van de rente af te trekken van het verhoogde kadastrale inkomen (zoals hierboven uitgelegd).
Er moet worden opgemerkt dat inkomsten uit vastgoed die onderworpen zijn aan belastingaftrek voor de huurder (kantoor, bedrijf, vrij beroep, enz.) leiden tot een belastingverhoging voor de eigenaar. In feite zal 60% van de huurinkomsten van dit type worden toegevoegd aan het belastbaar inkomen van de belastingbetaler.

Een vastgoedvennootschap oprichten

2 grote voordelen:

 • Uw werkelijke vastgoedkosten opnemen (werken, verzekering, voorheffing).
 • Draag uw vermogen over aan uw naasten door eenvoudigweg aandelen over te dragen of een schenking te doen.

2 grote nadelen:

 • Belasting op huurinkomsten (waarvan de gemaakte kosten zijn afgetrokken – d.w.z. werkzaamheden, verzekering, voorheffing, maar ook aankoopkosten, registratie, btw, notariskosten, enz.)
 • Belasting tot 29% (vennootschapsbelasting) op meerwaarden gerealiseerd bij wederverkoop.

Terwijl de jaren ’80 en ’90 vaak een gelegenheid waren om een vastgoedportefeuille op te bouwen via een vermogensbeheerder, moet gezegd worden dat deze trend begin 2000 omsloeg. De daling van de vennootschapsbelasting zou deze oplossing opnieuw aantrekkelijk kunnen maken. Natuurlijk blijft het mogelijk om de aandelen in de vennootschap die eigenaar is van het vastgoed te verkopen om vermogenswinstbelasting te vermijden, maar we laten het aan de specialisten over om u te informeren over de fiscale gevolgen hiervan, die u zou moeten waarderen.

Kopen in naakte eigendom en vruchtgebruik

Deze optie wordt om 2 belangrijke redenen steeds populairder bij beleggers:

 • Door het vruchtgebruik van een appartement te kopen van een van de ouders en de naakte eigendom van de kinderen, kunnen de kinderen volledig eigenaar worden van het pand als de ouder overlijdt, zonder ook maar één euro successierechten te hoeven betalen.

 • Sommigen van u kunnen de naakte eigendom in eigen naam verwerven en het vruchtgebruik laten aankopen door een vennootschap (bv. een beheersvennootschap).
  Dankzij de belastingregels die een duidelijk kader bieden, is dit type regeling voor iedereen perfect te begrijpen en betekent het dat u aan het einde van de vruchtgebruikperiode (meestal 20 jaar) uw vermogen kunt overdragen van de vennootschap naar uzelf als privépersoon!
  We willen de aandacht van investeerders vestigen op een zeer belangrijk punt: vraag advies aan een ervaren belastingdeskundige of uw notaris op dit gebied om ervoor te zorgen dat u ruim binnen het fiscale kader blijft. Wij kunnen u desgewenst gespecialiseerd advies geven.
  Indien nodig, moet u overwegen om een schenking van het vruchtgebruik aan de blote eigenaar te doen vóór de koopakte. Vraag daarom advies voordat u een voorlopige koopovereenkomst ondertekent.

Waar moet ik op letten voor ik ga beleggen?

4 basispunten:

TREVI kan u helpen een eigendom te verwerven, u een op maat gemaakte fiscale en successieoplossing te bieden, het te verhuren, het te beheren en, waarom niet, het op een dag te verkopen. Het belang van deze investering zou u ertoe moeten aanzetten om een beroep te doen op professionals die al vele jaren op de Belgische markt actief zijn en wier expertise wordt erkend door notarissen, advocaten en bankinstellingen.
Daarom is TREVI nummer 1 geworden op de residentiële vastgoedmarkt.
Daarom hopen we dat u ons komt bezoeken en een van onze eigendommen koopt, net als meer dan 30.000 andere klanten.

Alles wat u moet weten over hefboomeffect