Startpagina » Trevi: ‘In een moeilijke economische situatie verkoop je vlotter je woning op lijfrente’
Lijfrente
14/12/2022

Trevi: ‘In een moeilijke economische situatie verkoop je vlotter je woning op lijfrente'

De maandelijkse rente die de verkoper krijgt, helpt ook om de energie- en andere stijgende kosten te betalen, en geeft een betere levenskwaliteit.

Een artikel van invlaanderen

 

De maandelijkse rente die de verkoper krijgt, helpt ook om de energie- en andere stijgende kosten te betalen, en geeft een betere levenskwaliteit.

Brussel, 5 december 2022 – Vastgoedspecialist Trevi stelt dat, in een moeilijke economische situatie, men zijn huis makkelijker zal kunnen verkopen op lijfrente. De vraag naar woningen op lijfrente, overstijgt vandaag nog altijd het aanbod. Volgens Trevi is dit een interessante formule, die vooral in Vlaanderen nog miskend is. Een verkoop op lijfrente laat de eigenaar toe in zijn woning te blijven wonen, met een maandelijkse aanvulling van zijn inkomen. Zeker in de huidige tijden van levensduurte, biedt dit heel wat meer levenskwaliteit aan senioren.
Over de eerste 9 maanden van dit jaar (januari-september) steeg het aantal panden dat werd aangeboden op lijfrente met 8,1% tegenover dezelfde periode vorig jaar (van 1448 panden in 2021 tot 1566 in 2022, cijfers van Immoweb). Trevi merkt ook een grote stijging op. In 2018 werden er 42 panden op lijfrente verkocht en in 2021 waren dat er maar liefst 60. Dit is een stijging van bijna 43% over drie jaar tijd.

De voornaamste reden dat eigenaars hun huis verkopen op lijfrente? Ze kunnen in hun eigen woning blijven wonen en krijgen een mooie maandelijkse aanvulling op hun inkomen. Een laag pensioen kan de stijgende levens- en energiekosten steeds moeilijker dekken waardoor verkopen op lijfrente een aantrekkelijke oplossing biedt. Steeds meer senioren merken, zeker in de huidige energiecrisis, dat ze de hoge (energie)rekeningen niet meer kunnen betalen als er geen extra geld binnenkomt. Vaak zit hun kapitaal immers in hun huis. Door hun huis op lijfrente te verkopen, krijgen ze maandelijks een rente. Dit helpt hen om uit de kosten te geraken en nog een bepaalde periode in hun eigen huis te blijven wonen.

 

Trevi: ‘In een moeilijke economische situatie verkoop je vlotter je woning op lijfrente’, Invlaanderen, maandag 5 december 2022.

Zie ook

Lijfrente
Verkoop van woningen op lijfrente zit in de lift
Steeds meer Belgen verkopen hun pand op lijfrente.
Lijfrente
Woning (ver)kopen op lijfrente wint aan populariteit: wat houdt het precies in? En welke risico's loop je?
De aankoop van een woning hoeft niet noodzakelijk met een groot hypothecair krediet gepaard te gaan.
Lijfrente
Trevi: ‘In een moeilijke economische situatie verkoop je vlotter je woning op lijfrente’
De maandelijkse rente die de verkoper krijgt, helpt ook om de energie- en andere stijgende kosten te betalen, en geeft een betere levenskwaliteit