Startpagina » Trevi Syndicus gaat voor groen
Condominium
19/09/2018

Trevi Syndicus gaat voor groen

Elke dag horen we van onze klanten dat ze zich zorgen maken over de grootste bron van uitgaven in elke mede-eigendom: de kosten voor verwarming en warm water.

Een ecologisch verantwoorde milieuvriendelijke houding aannemen, de kosten van deze belangrijke post met 15% verlagen voor onze klanten en garanderen dat dit geen enkele mede-eigenaar iets kost: een driedubbele, schijnbaar onhaalbare uitdaging … die TREVI SYNDICUS met groot succes heeft gerealiseerd.

We zijn daarvoor een open partnerschap aangegaan met de onderneming GO4GREEN die op haar beurt in dit kader ondersteund wordt door de bank TRIODOS voor de financiering van dit partnerschap.

We gaan nu definitief voor groen: € 10.000.000, dat aanzienlijke bedrag hebben we vrijgemaakt voor onze mede-eigendommen en dankzij ons partnerschap met GO4GREEN. Gesterkt door haar uitstekende resultaten heeft deze onderneming aan de bank TRIODOS aangetoond dat ze de energieprestaties van de mede-eigendommen kan verbeteren.

Ze hebben ingezien dat we de ecologische voetafdruk van de bestaande appartementsgebouwen in België zo snel mogelijk moeten verkleinen en dat strikte normen opleggen aan nieuwe constructies alleen niet voldoende is.

Door gebruik te maken van telemetrie om de warmwatertemperatuur vanop afstand te optimaliseren, gekoppeld aan een warmtekrachtkoppelingsysteem dat nu perfect op punt staat, kunnen we de gehoopte besparingen realiseren. In 95% van de beoogde gebouwen kan de nodige plaats vrijgemaakt worden zonder bijkomende inrichtingskosten.

Zo zullen veel oude, en ook minder oude (van voor 2000), gebouwen de energieachterstand kunnen inhalen die ze opgelopen hebben ten opzichte van de recent opgetrokken gebouwen, die zich op dit vlak aan een strikte wetgeving moeten houden.

Op die manier zien onze klanten die een appartement van 15, 20 en zelfs 50 jaar oud bezitten de waarde van hun vastgoedkapitaal aanzienlijk stijgen zonder ook maar één euro te moeten uitgeven.

Geen enkele andere syndicus in België heeft op dit vlak zo’n grote, en vooral zo’n ambitieuze, stap gezet.

€ 10.000.000 is een aanzienlijk bedrag dat we hebben vrijgemaakt voor onze medeeigendommen dankzij ons partnerschap met GO4GREEN.

GO4GREEN heeft onmiddellijk ingezien dat we de ecologische voetafdruk van de bestaande appartementsgebouwen in België zo snel mogelijk moeten verkleinen en dat strikte normen opleggen aan nieuwe constructies alleen niet voldoende is.

We gaan voor groen en we gaan verder: dit is een onvermijdelijke beweging, een essentiële bewustwording waar alle partijen voordeel uit zullen halen.

Zie ook

Condominium
Trevi: we blijven groeien
Het groeibeleid van onze pijler ‘syndicusdiensten’, dat we nu al bijna 3 jaar voeren, bereikteennieuwe mijlpaal met de overname van een nieuw kantoor: ‘Châtelain Delcour’.
Condominium
TREVI SYNDICUS - Vergaderingen en verlenging mandaat Syndicus
Bij Koninklijk Besluit heeft de minister van justitie Koen GEENS een oplossing willen brengen aan de problemen verbonden aan de verplaatsing wegens coronavirus van vergaderingen alsook de problemen van verlenging van mandaten.
Condominium
TREVI SYNDICUS - Het contract Trevi Ecobeheer
Ontdak het contract Trevi Ecobeheer