Startpagina » De 7 voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

De 7 voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning

Er zijn 7 grote voordelen verbonden aan het kopen van een nieuwbouwwoning:

1. De garantie van 10 jaar :

Tegelijkertijd geniet u ook van de garantie van de verschillende diensten (loodgieterij, verwarming, keuken, huishoudtoestellen, enz.), die minimaal 1 jaar duurt vanaf de voorlopige oplevering van uw appartement.

2. Opleveringsgarantie :

Volgens de wet van Breyne zijn projectontwikkelaars verplicht om een bankgarantie af te geven op het moment van aankoop, die garandeert dat de woning wordt opgeleverd volgens de overeengekomen financiële voorwaarden. Kortom, u betaalt enkel voor de uitgevoerde werken op basis van een vooropgestelde planning en u geniet van de zekerheid van oplevering van uw appartementen.
Trevi vergewist zich er altijd van dat deze garanties volledig worden nageleefd vooraleer een verkoop toe te zeggen.

3. Keuze van de afwerkingen volgens de huidige trends :

De woning die u kiest, wordt uiteraard naar uw smaak afgewerkt (u hebt de keuze uit parket, tegels, keuken, badkamer, enz.), maar ook volgens de technologie en het design van vandaag.
Het is waar dat een flat van 20 jaar oud vaak een update nodig heeft op het gebied van badkamer- en keukeninrichting.

4. Er zijn geen grote werken!

Dit is een aspect dat vaak wordt onderschat door investeerders: de verplichting om uw woning in goede verhuur conditie te houden. Als u een appartement koopt dat 20 of 30 jaar oud is, moet u over het algemeen bijdragen aan het vervangen van het dak, het bijwerken van bepaalde gemeenschappelijke ruimten, het op peil brengen van de liften, het repareren van de terrassen, het vervangen van de verwarmingsketel, enzovoort.
Bij nieuwbouw is dit allemaal niet nodig. Dankzij de gebruikte technieken zijn deze problemen en kosten gedurende 20 tot 30 jaar te vermijden. Dat is het overwegen waard.
Nieuwbouwwoningen vereisen over het algemeen minder kosten en een zeer laag reservefonds.

5. Energie-efficiëntie :

Te weinig beleggers zijn zich hiervan bewust en waarderen de impact ervan, maar de energie kwaliteitseisen die door de overheid aan ontwikkelaars worden opgelegd, worden draconisch. En dat is maar goed ook!
Als eigenaar van een nieuwbouwwoning kunt u er tegenwoordig zeker van zijn dat uw woning aan strenge normen voldoet: een passief EPC-certificaat.
betekent dat uw huurder LAGERE energiekosten betaalt en dat u, als eigenaar, de kosten vermijdt om het gebouw aan te passen aan toekomstige normen die gelden voor alle gebouwen.
EPC? Een korte uitleg: de wetgeving in de 3 gewesten verplicht u om een energiescore voor te leggen bij elke verkoop of verhuur. Het is gemakkelijk te begrijpen dat een huurder voor dezelfde oppervlakte meer geïnteresseerd zal zijn in een woning die minder kost om te verwarmen.

6. Akoestiek

Nieuwe gebouwen voldoen aan strenge akoestische normen. Ontwikkelaars en architecten doen een beroep op akoestische ingenieurs om constructies te ontwerpen die zo geluiddicht mogelijk zijn en om geschikte, hoogwaardige materialen te gebruiken.

7. Ruimtes die voldoen aan de verwachtingen van hedendaagse klanten

De maatschappij verandert en onze manier van leven ook. Architectenbureaus houden hier rekening mee en ontwerpen woningen die voldoen aan de nieuwe verwachtingen van de hedendaagse.