Startpagina » Diensten » Uw woning verhuren » Checklist, belangrijkste elementen voor het schatten van de huurwaarde van je woning

Onze checklist voor het bepalen van de huurwaarde

Welkom bij onze checklist voor huurwaardebepaling voor verhuurders! Als ervaren makelaars begrijpen we hoe belangrijk het is om de huuropbrengst van uw vastgoedinvestering te maximaliseren. Deze checklist leidt u door de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het schatten van de huurwaarde van uw woning. Dit is waar onze Trevi Verhuring-afdelingen rekening mee houden:

De punten in onze checklist

Locatie

De geografische ligging van de woning is een bepalende factor bij het vaststellen van de huurprijs. We beoordelen de locatie door rekening te houden met omliggende voorzieningen, toegang tot openbaar vervoer, nabijheid van scholen, winkels, parken, enz.

Oppervlakte

De grootte van de woning, uitgedrukt in vierkante meters, is een belangrijk criterium bij het schatten van de huurprijs. We houden rekening met de totale woonoppervlakte en met de indeling van de kamers (aantal slaapkamers, badkamers, woonruimtes, enz.).

Algemene staat van de woning

De makelaar beoordeelt de staat van de woning, rekening houdend met factoren zoals de kwaliteit van de afwerking, de aanwezigheid van moderne apparatuur, recente renovatie, enz. Een woning in goede staat en goed onderhouden zal doorgaans een hogere huurwaarde hebben.

Voorzieningen en uitrusting

We beoordelen de voorzieningen die beschikbaar zijn in de woning, zoals de aanwezigheid van een parkeerplaats, een balkon, een terras, een tuin (sinds covid 19 zijn dit essentiële kenmerken geworden voor potentiële huurders), een kelder, een wasruimte, een lift, etc. Deze kenmerken kunnen de huurwaarde beïnvloeden. Deze kenmerken kunnen de huurwaarde beïnvloeden.

Uitrustingsniveau

De makelaar zal rekening houden met de uitrusting van de woning, zoals de uitgeruste keuken, huishoudelijke apparaten, centrale verwarming, airconditioning, beveiliging (alarmsysteem, versterkte deur), enz.

Huurmarktvoorwaarden

De makelaar zal rekening houden met de huidige huurmarktomstandigheden in de specifieke regio waar de woning zich bevindt. Hij of zij zal de huurprijzen voor vergelijkbare woningen in hetzelfde gebied onderzoeken, rekening houdend met vraag en aanbod.

Speciale kenmerken

Er kan ook rekening worden gehouden met speciale kenmerken van de woning, zoals een uitzonderlijk uitzicht of unieke architectuur.

EPC

De energieprestaties van uw woning zijn van grote invloed op de huurwaarde. Huurders zijn steeds gevoeliger voor energie-efficiëntie en de bijbehorende kosten. Goede energieprestaties kunnen meer huurders aantrekken, hogere huren rechtvaardigen en een concurrentievoordeel bieden op de huurmarkt. Als u de huurwaarde van uw woning wilt maximaliseren, kan investeren in energieverbeteringen een verstandige beslissing zijn. Onze vastgoedmakelaars staan klaar om u te helpen bij het identificeren van mogelijkheden voor energieverbetering die specifiek zijn voor uw woning.

Zodra we al deze informatie hebben verzameld, gebruiken we onze expertise, ervaring en beoordelingsinstrumenten om het volgende vast te stellen een realistische huurprijs vast te stellen op basis van al deze factoren.

Mijn pand schatten