Startpagina » Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand
Vastgoedmarkt
16/10/2022

Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand

De energiescore is het belangrijkste criterium geworden voor de aankoop van een pand. Dit is uiteraard het gevolg van de hoge prijzen voor gas en elektriciteit.

Een artikel van Bouwkroniek

De energiescore is het belangrijkste criterium geworden voor de aankoop van een pand. Dit is uiteraard het gevolg van de hoge prijzen voor gas en elektriciteit. Als mensen nieuwbouwpanden of gerenoveerde panden kunnen aankopen, gaat hun voorkeur daar in de meeste gevallen naartoe. De groep die zich zulke panden kan permitteren, wordt weliswaar kleiner gezien het groeiende prijsverschil met te renoveren panden. Dat blijkt uit de Trust Monitor, een vertrouwensbarometer gebaseerd op de mening van de 35 Belgische Trevi-vastgoedagentschappen in heel het land.

De vraag naar panden in goede staat met een laag energetisch verbruik (een EPC-score van A, B of C) en waar geen renovatiewerken nodig zijn, is nog altijd groter dan het aanbod. In de meeste gevallen worden die panden aan of zelfs boven de vraagprijs verkocht. 66% van de vastgoedkantoren bevestigt dat er voor deze panden geen onderhandelingen gevoerd worden over de vraagprijs met de potentiële koper.

Volgens 56% van het Trevi-netwerk zijn de prijzen voor appartementen (in goede staat) stabiel gebleven. Deze trend blijkt ook van toepassing te zijn voor bouwgronden (66%). Voor wat huizen betreft, daalde de verkoopprijs. 43% van de vastgoedkantoren haalt aan dat de prijzen voor huizen daalde. 25% onder hen zegt dat de prijzen met 5% gezakt zijn en 18% zag een daling van 3% van de prijs. Voor 31% blijft de prijs stabiel. Uiteraard zijn er wel prijsverschillen afhankelijk van de staat van het pand.

Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand, Bouwkroniek, donderdag 13 oktober 2022.

Zie ook

Vastgoedmarkt
TREVI RELOCATION : Maak het voor uw personeel gemakkelijker om naar Brussel te verhuizen met onze nieuwe speciale afdeling
TREVI Relocation, een gloednieuwe afdeling binnen de vastgoedmakelaar TREVI, die al sinds 1980 succesvol opereert. Deze nieuwe afdeling heeft als doel de overgang van werknemers van ambassades, bedrijven en filialen naar de bruisende hoofdstad Brussel, België, te vereenvoudigen.
Vastgoedmarkt
10 fouten die u beter niet maakt als u van plan bent uw woning te verhuren.
In dit artikel bespreekt Trevi welke 10 valkuilen u moet vermijden om uw woning met een gerust hart te verhuren.
Vastgoedmarkt
TREVI TRUST MONITOR OP 31/03/2023 : 101.9
6% meer panden beschikbaar op de Belgische verkoopmarkt