Startpagina » Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand
Vastgoedmarkt
16/10/2022

Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand

De energiescore is het belangrijkste criterium geworden voor de aankoop van een pand. Dit is uiteraard het gevolg van de hoge prijzen voor gas en elektriciteit.

Een artikel van Bouwkroniek

De energiescore is het belangrijkste criterium geworden voor de aankoop van een pand. Dit is uiteraard het gevolg van de hoge prijzen voor gas en elektriciteit. Als mensen nieuwbouwpanden of gerenoveerde panden kunnen aankopen, gaat hun voorkeur daar in de meeste gevallen naartoe. De groep die zich zulke panden kan permitteren, wordt weliswaar kleiner gezien het groeiende prijsverschil met te renoveren panden. Dat blijkt uit de Trust Monitor, een vertrouwensbarometer gebaseerd op de mening van de 35 Belgische Trevi-vastgoedagentschappen in heel het land.

De vraag naar panden in goede staat met een laag energetisch verbruik (een EPC-score van A, B of C) en waar geen renovatiewerken nodig zijn, is nog altijd groter dan het aanbod. In de meeste gevallen worden die panden aan of zelfs boven de vraagprijs verkocht. 66% van de vastgoedkantoren bevestigt dat er voor deze panden geen onderhandelingen gevoerd worden over de vraagprijs met de potentiële koper.

Volgens 56% van het Trevi-netwerk zijn de prijzen voor appartementen (in goede staat) stabiel gebleven. Deze trend blijkt ook van toepassing te zijn voor bouwgronden (66%). Voor wat huizen betreft, daalde de verkoopprijs. 43% van de vastgoedkantoren haalt aan dat de prijzen voor huizen daalde. 25% onder hen zegt dat de prijzen met 5% gezakt zijn en 18% zag een daling van 3% van de prijs. Voor 31% blijft de prijs stabiel. Uiteraard zijn er wel prijsverschillen afhankelijk van de staat van het pand.

Energiescore belangrijkste criterium bij aankoop pand, Bouwkroniek, donderdag 13 oktober 2022.

Zie ook

Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Meymo : een harmonieuze samensmelting van historie en moderniteit
Welkom bij Meymo, een vastgoedproject dat geschiedenis en moderniteit op elegante wijze combineert in het hart van Brussel. Dit douanegebouw uit 1906, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het beroemde Tour & Taxis en het Gare Maritime, is klaar om een symbool van luxe en duurzaamheid te worden onder de creatieve leiding van A2D architecten.
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Webinar over investeren in studentenwoningen
BLVD10: uw volgende investeringsopportuniteit in Brussel
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Nieuwe vastgoedprojecten in het noorden van Brussel
Ontdek nieuwe vastgoed horizons