Startpagina » Geboorte van Emeria, Europees leider in residentiële vastgoeddiensten
Vastgoedmarkt
05/01/2022

Geboorte van Emeria, Europees leider in residentiële vastgoeddiensten

Toen Philippe Salle, voorzitter van Emeria Group, eind 2017 het roer overnam als voorzitter van de Foncia Group, was het zijn ambitie om een Frans bedrijf met een rijke geschiedenis en solide fundamenten om te vormen tot een Europees technologiebedrijf dat zich richt op zijn klanten.

Toen Philippe Salle, voorzitter van Emeria Group, eind 2017 het roer overnam als voorzitter van de Foncia Group, was het zijn ambitie om een Frans bedrijf met een rijke geschiedenis en solide fundamenten om te vormen tot een Europees technologiebedrijf dat zich richt op zijn klanten. Dit met als bedoeling zijn positie te versterken als leider in residentiële vastgoeddiensten, erkend om zijn juridische en boekhoudkundige expertise, evenals de kwaliteit van dienstverlening. Als gevolg van vier jaar interne transformatie en externe groei staat Foncia Groupe nu bekend onder de naam Emeria in alle landen waar de groep actief is.

Emeria brengt in heel Europa merken samen die voornamelijk gespecialiseerd zijn in syndicusrentmeesterschapmakelaardij en property management.

Het ontstaan van Emeria ligt in het verlengde van de fusie tussen Trevi en OP, die in 2020 plaatsvond en die de merken in staat stelde hun aanwezigheid in heel België te versterken en hun klanten een betere service en een uitgebreider aanbod te bieden.

Voor Guillaume Pinte, CEO Emeria Belgium, “heeft deze naamsverandering geen operationele impact op onze klanten, maar ze markeert de dynamiek van onze groep die, onder de nieuwe naam Emeria, haar positie als Europese leider in residentiële vastgoeddiensten versterkt, en haar positie als leider in syndicus – en rentmeesterschap in België, met de merken OP en Trevi“.

Emeria is de nummer 1 in syndicus, rentmeesterschap en makelaardij in Duitsland, België en Frankrijk, en de nummer 2 in Zwitserland. Emeria, ook aanwezig in Luxemburg, is een van de Europese leiders op het gebied van property management.
In Duitsland is Emeria hoofdzakelijk actief onder het merk Reanovo, in België onder de merken OP en Trevi, in Frankrijk sinds 50 jaar met Foncia, maar ook Assurimo, Constatimmo, Efficity, Esset, Lodgis, Tech-Way, Seiitra of Stares, en in Zwitserland met Brolliet, Domicim en Gribi.

Zie ook

Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Meymo : een harmonieuze samensmelting van historie en moderniteit
Welkom bij Meymo, een vastgoedproject dat geschiedenis en moderniteit op elegante wijze combineert in het hart van Brussel. Dit douanegebouw uit 1906, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het beroemde Tour & Taxis en het Gare Maritime, is klaar om een symbool van luxe en duurzaamheid te worden onder de creatieve leiding van A2D architecten.
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Webinar over investeren in studentenwoningen
BLVD10: uw volgende investeringsopportuniteit in Brussel
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Nieuwe vastgoedprojecten in het noorden van Brussel
Ontdek nieuwe vastgoed horizons