Startpagina » Nos conseils pour une copropriété au beau fixe
Vastgoedmarkt
02/06/2021

Ons advies voor een gelukkig mede-eigenaarschap

We hebben de mede-eigendom al in verschillende artikels ter sprake gebracht, meer bepaald om uit te leggen wat de gedwongen mede-eigendom is.
Maar vandaag willen we focussen op de regels die in acht moeten worden genomen opdat het leven in mede-eigendom op de best mogelijke manier zou verlopen.

NEEM DEEL AAN DE BESLUITVORMING
Normaal gesproken organiseert uw syndicus eenmaal per jaar een algemene vergadering. In het afgelopen jaar werden veel beslissingen genomen: sommige zijn misschien niet erg belangrijk, terwijl andere grote gevolgen kunnen hebben, vooral financiële. Als de gevel of het dak moeten worden vernieuwd, is het ook beter dat u aanwezig bent om uw stem te kunnen uitbrengen. Stem voor de kleur, de keuze van de dienstverlener enz. Als u uw mening niet hebt gegeven op het moment waarop u dat moest doen, kunt u – zoals in veel gevallen – daarna geen kritiek meer geven op de keuze van de andere mede-eigenaars.

WEES BELEEFD
Beleefdheid wordt altijd gewaardeerd als je dag in, dag met elkaar omgaat.
Even snel hallo zeggen aan de buurman op de trap, de voordeur openhouden voor de buurvrouw die met de kinderwagen naar buiten gaat, oudere mensen aanbieden om hun boodschappen te helpen naar boven dragen: in het dagelijks leven krijgt u vaak de kans om hoffelijk te zijn. En we zijn er zeker van dat uw buren u op dezelfde manier zullen behandelen als u hen behandelt.

Op goede voet staan met uw buren is ook handig bij kleine problemen of om u uit de nood te helpen: een boormachine lenen voor een klusje of een beetje suiker om uw taart af te werken … Als de verstandhouding tussen de buren goed is, lijdt het geen twijfel dat u iets zult terugkrijgen voor de kleine diensten die u aanbiedt.

RESPECTEER DE GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN
Het huishoudelijk reglement stelt een aantal punten vast voor de gemeenschappelijk delen waarmee rekening moet worden gehouden.
Voor het welzijn van alle mede-eigenaars is het belangrijk dat die in acht worden genomen.
Als het huishoudelijk reglement bepaalt dat het verboden is om fietsen te stallen in de inkomhal, terwijl er een specifiek lokaal is ingericht, houd u daar dan aan.

Hetzelfde geldt voor het afvallokaal: als er sorteerbakken zijn voorzien, respecteer dit dan.

Blokkeer de lift niet te lang. Als u bijvoorbeeld van plan bent om veel dozen naar boven of naar beneden te dragen, hang dan een berichtje aan de ingang van het gebouw of zelfs in de lift. Iedereen zal dit kleine gebaar op prijs stellen. Misschien zal een van de buren u zelfs komen helpen.

 

Om de rest van het artikel te lezen, ga naar de OP website!

Zie ook

Vastgoedmarkt
TREVI RELOCATION : Maak het voor uw personeel gemakkelijker om naar Brussel te verhuizen met onze nieuwe speciale afdeling
TREVI Relocation, een gloednieuwe afdeling binnen de vastgoedmakelaar TREVI, die al sinds 1980 succesvol opereert. Deze nieuwe afdeling heeft als doel de overgang van werknemers van ambassades, bedrijven en filialen naar de bruisende hoofdstad Brussel, België, te vereenvoudigen.
Vastgoedmarkt
10 fouten die u beter niet maakt als u van plan bent uw woning te verhuren.
In dit artikel bespreekt Trevi welke 10 valkuilen u moet vermijden om uw woning met een gerust hart te verhuren.
Vastgoedmarkt
TREVI TRUST MONITOR OP 31/03/2023 : 101.9
6% meer panden beschikbaar op de Belgische verkoopmarkt