Startpagina » Nos conseils pour une copropriété au beau fixe
Vastgoedmarkt
02/06/2021

Ons advies voor een gelukkig mede-eigenaarschap

We hebben de mede-eigendom al in verschillende artikels ter sprake gebracht, meer bepaald om uit te leggen wat de gedwongen mede-eigendom is.
Maar vandaag willen we focussen op de regels die in acht moeten worden genomen opdat het leven in mede-eigendom op de best mogelijke manier zou verlopen.

NEEM DEEL AAN DE BESLUITVORMING
Normaal gesproken organiseert uw syndicus eenmaal per jaar een algemene vergadering. In het afgelopen jaar werden veel beslissingen genomen: sommige zijn misschien niet erg belangrijk, terwijl andere grote gevolgen kunnen hebben, vooral financiële. Als de gevel of het dak moeten worden vernieuwd, is het ook beter dat u aanwezig bent om uw stem te kunnen uitbrengen. Stem voor de kleur, de keuze van de dienstverlener enz. Als u uw mening niet hebt gegeven op het moment waarop u dat moest doen, kunt u – zoals in veel gevallen – daarna geen kritiek meer geven op de keuze van de andere mede-eigenaars.

WEES BELEEFD
Beleefdheid wordt altijd gewaardeerd als je dag in, dag met elkaar omgaat.
Even snel hallo zeggen aan de buurman op de trap, de voordeur openhouden voor de buurvrouw die met de kinderwagen naar buiten gaat, oudere mensen aanbieden om hun boodschappen te helpen naar boven dragen: in het dagelijks leven krijgt u vaak de kans om hoffelijk te zijn. En we zijn er zeker van dat uw buren u op dezelfde manier zullen behandelen als u hen behandelt.

Op goede voet staan met uw buren is ook handig bij kleine problemen of om u uit de nood te helpen: een boormachine lenen voor een klusje of een beetje suiker om uw taart af te werken … Als de verstandhouding tussen de buren goed is, lijdt het geen twijfel dat u iets zult terugkrijgen voor de kleine diensten die u aanbiedt.

RESPECTEER DE GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN
Het huishoudelijk reglement stelt een aantal punten vast voor de gemeenschappelijk delen waarmee rekening moet worden gehouden.
Voor het welzijn van alle mede-eigenaars is het belangrijk dat die in acht worden genomen.
Als het huishoudelijk reglement bepaalt dat het verboden is om fietsen te stallen in de inkomhal, terwijl er een specifiek lokaal is ingericht, houd u daar dan aan.

Hetzelfde geldt voor het afvallokaal: als er sorteerbakken zijn voorzien, respecteer dit dan.

Blokkeer de lift niet te lang. Als u bijvoorbeeld van plan bent om veel dozen naar boven of naar beneden te dragen, hang dan een berichtje aan de ingang van het gebouw of zelfs in de lift. Iedereen zal dit kleine gebaar op prijs stellen. Misschien zal een van de buren u zelfs komen helpen.

 

Om de rest van het artikel te lezen, ga naar de OP website!

Zie ook

Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Meymo : een harmonieuze samensmelting van historie en moderniteit
Welkom bij Meymo, een vastgoedproject dat geschiedenis en moderniteit op elegante wijze combineert in het hart van Brussel. Dit douanegebouw uit 1906, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het beroemde Tour & Taxis en het Gare Maritime, is klaar om een symbool van luxe en duurzaamheid te worden onder de creatieve leiding van A2D architecten.
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Webinar over investeren in studentenwoningen
BLVD10: uw volgende investeringsopportuniteit in Brussel
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Nieuwe vastgoedprojecten in het noorden van Brussel
Ontdek nieuwe vastgoed horizons