Startpagina » Wet op de mede-eigendom – Verlenging van de termijn om de statuten in overeenstemming te brengen
Vastgoedmarkt
29/08/2013

Wet op de mede-eigendom - Verlenging van de termijn om de statuten in overeenstemming te brengen

De wet van 17 augustus 2013 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 22 augustus 2013 stelt dat de termijn voor het in overeenstemming brengen van de statuten van alle mede-eigendommen met de wet van 2010 uitgesteld werd tot 1 september 2014.

De mede-eigendommen wordt zeker aangeraden om de statuten in overeenstemming te brengen via een authentieke akte en dit om drie redenen:

– het merendeel van de statuten van mede-eigendommen is niet in overeenstemming met de wet van 1994. Maar de mogelijkheid die de wet biedt om de statuten in overeenstemming te brengen met een onderhandse akte is beperkt tot het in overeenstemming brengen met de bepalingen gewijzigd in 2010. Een mede-eigendom opgericht voor 1994 kan dus geen gebruik maken van deze mogelijkheid;

– het in overeenstemming brengen van de statuten is een belangrijke akte die overgelaten moet worden aan experts. Notarissen zijn als enige echt gespecialiseerd in het opstellen van basisaktes of reglementen van mede-eigendom. Advocaten of syndici kunnen dan wel veel weten over de mede-eigendom, maar niet over het opstellen van de statuten van mede-eigendommen;

– een authentieke akte erkend door een notaris is niet alleen inroepbaar tegen derden, ook tegen de toekomstige mede-eigenaars, maar is vooral ook uitvoerbaar. Met andere woorden, de authentieke akte heeft dezelfde macht als een vonnis. Dat geldt niet voor een onderhandse akte die alleen een contractuele waarde heeft.

Daarom heeft TREVI Groep een exclusieve overeenkomst afgesloten met enkele notarissen voor het in overeenstemming brengen van de statuten van de mede-eigendom. Op die manier:

– blijven de kosten verbonden aan het in overeenstemming brengen beperkt;

– krijgen alle mede-eigenaars de garantie geboden van een optimale juridische zekerheid.

Aarzel dus niet om dit te bespreken met uw syndicus of ons een mail te sturen op het adres services@trevi.be

Zie ook

Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Meymo : een harmonieuze samensmelting van historie en moderniteit
Welkom bij Meymo, een vastgoedproject dat geschiedenis en moderniteit op elegante wijze combineert in het hart van Brussel. Dit douanegebouw uit 1906, gelegen in de onmiddellijke nabijheid van het beroemde Tour & Taxis en het Gare Maritime, is klaar om een symbool van luxe en duurzaamheid te worden onder de creatieve leiding van A2D architecten.
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Webinar over investeren in studentenwoningen
BLVD10: uw volgende investeringsopportuniteit in Brussel
Investering
Nieuwbouw
Vastgoedmarkt
Nieuwe vastgoedprojecten in het noorden van Brussel
Ontdek nieuwe vastgoed horizons