Startpagina » WIE VANDAAG EIGENAAR IS, STAAT VOOR NIEUWE UITDAGINGEN!
Vastgoedmarkt
20/05/2021

WIE VANDAAG EIGENAAR IS, STAAT VOOR NIEUWE UITDAGINGEN!

Tal van studies hebben onderzocht en bevestigd dat de prijzen op de residentiële vastgoedmarkt in België de voorbije jaren gestegen zijn en dat deze trend blijft aanhouden, ondanks de covidcrisis in 2020.

Als eerstelijnsspeler op het vlak van vastgoedtransacties zijn wij elke dag getuige van deze realiteit waardoor het voor de meeste mensen steeds moeilijker wordt om een woning te kopen en waardoor nieuwe beleggers steeds meer interesse gaan tonen voor dit type van vermogen.

Het onevenwicht tussen aanbod en vraag enerzijds en het profiel van de kopers anderzijds kunnen een invloed hebben op de waardebepalingen en de transacties. Kandidaat-kopers die willen ” beleggen ” laten zich immers leiden door andere aankoopcriteria dan eigenaren-bewoners en hebben vaak meer oog voor de financiële rendabiliteit zonder rekening te houden met het huurbeheer dat daarbij komt kijken.

Wie vandaag eigenaar-verhuurder is op de residentiële markt, moet een steeds actievere rol spelen:

Het is vandaag dus veel complexer om eigenaar te zijn dan 10 of 20 jaar geleden. De huurders hebben een ruime keuze aan woningen en de meer verouderde woningen moeten onvermijdelijk aangepast worden aan de normen, aan de ecologische verplichtingen of, meer algemeen, aan de vraag.

Gezien de huidige niveaus op de markt, is het soms verstandiger om afstand te doen van een deel van uw ‘verouderde’ bezit dat niet langer voldoet aan de huidige normen op het vlak van isolatie, hygiëne of stedenbouw en om met een schone lei te beginnen. U kunt een appartement kopen in een nieuw gebouw of uw oudere panden verkopen om cashflow te genereren waarmee u dan een deel van uw bezit kunt renoveren.

Indien u wilt verkopen, kan onze afdeling Invest een analyse maken van uw vastgoedbezit om u te helpen de beste keuze te maken, afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden: elke situatie is uniek!

 

Een artikel van TREVI INVEST

Zie ook

Vastgoedmarkt
TREVI RELOCATION : Maak het voor uw personeel gemakkelijker om naar Brussel te verhuizen met onze nieuwe speciale afdeling
TREVI Relocation, een gloednieuwe afdeling binnen de vastgoedmakelaar TREVI, die al sinds 1980 succesvol opereert. Deze nieuwe afdeling heeft als doel de overgang van werknemers van ambassades, bedrijven en filialen naar de bruisende hoofdstad Brussel, België, te vereenvoudigen.
Vastgoedmarkt
10 fouten die u beter niet maakt als u van plan bent uw woning te verhuren.
In dit artikel bespreekt Trevi welke 10 valkuilen u moet vermijden om uw woning met een gerust hart te verhuren.
Vastgoedmarkt
TREVI TRUST MONITOR OP 31/03/2023 : 101.9
6% meer panden beschikbaar op de Belgische verkoopmarkt